diumenge, 22 de març de 2020

Activitats per a les dos setmanes pròximes

Benvolguts alumnes, Ernesto, Alejandra, Camila, David, Elena, Ali Hassan, Àlex, Jovita, Diego, Tiago, Miguel, Marc, Ariana i Vivian,

Ens veiem en una situació nova de la vida que requerirà portar endavant el repàs i una mica d'aprenentatge de les matèries del curs des de casa durant una temporada que tots esperem que no siga llarga. Però serà d'una manera entretinguda. En aquesta mena d'aprenentatge no presencial convé augmentar el grau de responsabilització i organització personal. Per aconseguir-ho cal establir un horari setmanal de treball, especialment al llarg del matí.

Pel que fa a l'assignatura de Valencià, us hem dissenyat activitats de la programació que no estan al vostre llibre de text sinó que podeu fer des d'Internet i contestar ací.

Les activitats les podreu realitzar en qualsevol moment del dia però, com he dit adés, us recomane que treballeu les matèries de l'insti al llarg de cada matí. És quan la majoria del professorat estarem connectats per ajudar a resoldre amb rapidesa les dificultats que us vagen sorgint en les tasques.

ACTIVITATS A FER I PUBLICAR EN AQUEST BLOG O ENVIAR AL MAIL DEL PROFESSOR ABANS DEL 4 D'ABRIL (MAIL: verbascripta@gmail.com).

1.Mira esta pel·lícula de dibuixos que t'enllacem des de YouTube titulada: Astèrix i Cleopatra (clica) i després fes una activitat breu de redacció i després un podcast gravat amb el mòbil. Ho explique ara amb més detall. 

Amplia la imatge i llig la proposta d'investigació i redacció breu sobre la pel·lícula.
Quan hages investigat, contesta amb les teues pròpies paraules, sense copiar, en l'espai de COMENTARIS d'aquesta entrada (està més avall). Escriu només el teu nom al final de la redacció.

2.Què has aprés sobre els gals, els romans i els egipcis amb esta pel·lícula? T'ha agradat la història que es relata? Per què? Series capaç de dir algunes paraules noves que has aprés en la pel·li i que no coneixies? Has d'estar atent/a i copiar-les per a no oblidar-les.
Aquestes preguntes les prepares oralment i les graves amb el mòbil fent una explicació entre un i dos minuts, no molt llarga. Des del mòbil envia l'àudio al correu electrònic del professor perquè l'escolte. En una nova entrada us valorarà els treballs. Si no pogueres gravar, no passa res, escriu la teua resposta en l'espai de Comentaris de més avall i deixa tan sols el teu NOM sense cognoms al final.

3. Per acabar, prepara este dictat llegint el text una o dos vegades: Taronges per Internet (clica per descarregar-lo). Una vegada que ja te l'has mirat i consultat les paraules que no saps (diccionari:  clica), tanca el text i prepara l'àudio per a escoltar-lo. Escolta'l primer complet una vegada (clica). Ara, agafa un full i un boli i escolta'l passet a passet copiant-lo sense mirar el text (dictat lent: clica). Quan acabes, pots escoltar una o dues vegades més l'àudio seguit. I per últim, obri el text de nou i corregeix-te les faltes. Quantes n'has fet? Deixa'ns el nombre de faltes i el teu nom en l'espai de comentaris de manera que el professor sàpia que l'has fet.

Espere que pugues realitzar tranquil·lament estes tasques abans del dissabte 4 d'abril de manera que pugues rebre les observacions del professor. Però si tens alguna dificultat, la pots consultar ací, en comentaris, i si no pots fer alguna tasca de cap manera, no et preocupes. Ho resoldrem més endavant.

Qualsevol dubte me'l pots plantejar també al meu correu: verbascripta@gmail.com. Que ho passes bé.

6 comentaris:

Marc Suzuki ha dit...

Els druides eren sacerdots de clase alta de la edat de ferro. Ells pensaven que feien màgia;els druides feien sacrificis humans i adivinaven el futur. També eren considerats filòsofs i impartien justícia. Creien en la immortalitat i per tant en la reencarnació, això els donava valor a l'hora de lluitar amb els romans.
Juli César va escriure sobre els druides a la Gàlia,els considerava uns bàrbars que haurien de ser conquerits pels romans,encara que hi ha altres personatges que pensen que els romans exageraven.
La imatge dels druides hui en dia és representada principalment en còmics i pel·lícules,com ara ``Astèrix i Obèlix´´ i aquesta és una imatge centrada en la màgia.
Marc Suzuki Sastre 1 ESO A.

Unknown ha dit...

El druida era, en les societats dels antics celtes, un sacerdot amb la missió de conservar i transmetre les tradicions religioses i administrar la justicia.

El druida tenía un paper fonamental dins de l'estructuració sicioreligiosa d'aquestes societats, anomenada druïdisme.
CAMILA BASTIDAS 1ESO A

Unknown ha dit...

Yo he tenido 44 faltas en el dictado elemental:taronges per Internet.
Camila Bastidas 1ESO A

Unknown ha dit...

Mola

Unknown ha dit...

El Druida fueron personas de clase sacerdotal profética que iban por toda Europa y las afueras de España. Alexander Destiny MBARGA

Unknown ha dit...

Un druida és un home amb autoritat entre els antics pobles celtes i gals podía exercir funcions de capellà, de mestre,de judge i també de administrador públic. Al dictat sols n'he tingut tres faltes.
Elena 1*ESO-A