diumenge, 19 d’abril de 2020

Activitats de 1r A per als dies del 21 abril al 10 de maig

Benvolgudes i benvolguts  Ernesto, Alejandra, Camila, David, Elena, Ali Hassan, Àlex, Jovita, Diego, Tiago, Miguel, Marc, Ariana i Vivian,Us mostre ací les activitats per a les tres setmanes pròximes, a fi que les realitzeu a poc a poc, al vostre ritme. Si teniu dificultats d'algun tipus per a elaborar-les, o vos retardeu una mica, no deixeu de comentar-m'ho per mail a  verbascripta@gmail.com. Són activitats de repàs i de caràcter lúdic i creatiu amb les quals també aprendreu el següent:
  • Sobre el còmic: el llenguatge verbal, algunes onomatopeies i com es dibuixen les vinyetes. Acabareu fent una tira còmica de dues rondalles en vídeo.
  • Sobre les rondalles: escoltareu dos contes en vídeo de 10 minuts, en seleccionareu una escena de cadascú, i la transformareu en una tira còmica de quatre a sis vinyetes, com en l'exemple del llibre de text (II) pàgina 137.
  • Sobre els dictats: aprendreu de manera autònoma a preparar els textos de dos dictats, a escoltar-los i a redactar-los seguint l'àudio. Finalment vos els corregireu i copiareu tres voltes les errades comeses.
ACTIVITATS TEMPORITZADES PER SI VOLS SEGUIR LES RECOMANACIONS:
  1. La primera setmana pots fer aquestes dues coses. La primera, llegir la unitat 14 que aborda el còmic des de la pàgina 133 a la 137. En llegir les explicacions, contesta aquests exercicis: 7, 8, 9, 10, 13, 14 i 17 (en total, 7 preguntes). Les solucions te les enviarà el professor i també es publicaran ací, al blog, el cap de setmana. La segona activitat pot ser realitzar de nou un dictat de manera autònoma. Tria un dels dos: palatals o B/V. Llig el text que tens davall de cadascú. Consulta els mots difícils al diccionari. I ara, agafa boli i paper. Activa l'àudio i escolta el dictat complet, després segueix el text lent que aniràs copiant a poc a poc. Para l'àudio o torna arrere les voltes que ho necessites. Quan acabes el dictat, corregeix-te les faltes, i les copies ben escrites tres vegades. Anota la quantitat d'errades que fas. Fotografia els dictats fets i les correccions amb el mòbil.
  2. La segona setmana pots corregir-te els exercicis del llibre de text perquè ja deus conéixer les solucions que t'ha enviat el profe i que estan publicades al blog. Després, quan pugues, mira les dues rondalles en vídeo d'Enric Valor (Els guants de la felicitat i Història d'un mig pollastre). Selecciona de cada vídeo una escena que vulgues dibuixar i elabora una tira còmica (gràfica) entre quatre i sis vinyetes, que tinga diàlegs en les bafarades. En total són dues tires còmiques, una per rondalla. Fotografia-les amb el mòbil.
  3. La tercera setmana pots realitzar el segon dictat que et falta i potser acabar alguna activitat anterior que no has completat. Quan ho tingues tot acabat, envia per mail al professor fotos dels dos dictats i de les dos tires còmiques (no fan falta els exercicis del llibre de text). Les quatre fotos les pots fer amb el mòbil del pare o la mare i enviar-les al correu ja dit: verbascripta@gmail.com.
Si no pogueres fer alguna o cap de les activitats que et suggerisc, comenta-m'ho i donarem solució al problema. Passa-ho bé.
Text del dictat: Les palatals
1. En arribar al xamfrà es va adonar que havia perdut el xec; encara
que buscà a totes les butxaques del xandall, no el trobà.
2. Els txetxens han enxampat dos periodistes txecs i un xinés que es
dirigien amb cotxe a la capital del país i els han reprotxat la seua
conducta.
3. Al maig, quan les platges encara són desertes, deixe el meu despatx
i me’n vaig a passejar per la platja més pròxima.
4. Es va marejar en el concert d’homenatge a aquell músic tan
original, però el pitjor va ser que la van trepitjar uns indesitjables.
5. L’enveja és una cosa molt lletja, però quan ets majestuosament ric i
no gens lleig, com el meu amic Jeroni, tots t’envegen: això és
indefugible.Text del dictat: La be i la ve
1. El meu veí, que és calb, s’ha pres una espècie de beuratge perquè
vol tractar-se la calvície.
2. Els telèfons mòbils suposen un gran avanç per a la gent que treballa
fora de casa. A més, cada dia arriben a més llocs on abans no hi
havia cobertura.
3. En aquest llibre he trobat dos contes que m’han agradat molt: un que
parla dels antics trobadors, i un altre sobre un escriba egipci.
4. Acaba de comprar-se un bàlsam per als llavis perquè té una malaltia
labial.
5. L’advocat va trobar una prova amagada dins d’un avet del jardí.
6. Em vaig estrényer tant la sivella de la corretja que semblava un
globus a punt de rebentar: era incapaç de fer cap moviment.

Rondalla: Els guants de la felicitatEnllaç al vídeo de la rondalla: HISTÒRIA D'UN MIG POLLASTRE (Clica)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Cap comentari: