dimarts, 15 de desembre de 2020

Activitats sobre l'Odissea per a Nadal

Termini de lectura i lliurament de les quatre activitats: 14 de gener. 2 punts de la nota.

1.Extrau de tota la lectura 40 paraules (substantius, adjectius, verbs o adverbis) de difícil comprensió que hages hagut de buscar al diccionari i defineix-les amb l'ajuda d'aquest.

2.Caracteritza 5 personatges de l'obra (inclosos els déus, les deesses i els monstres). Explica com els imagines físicament (retrat), com són de caràcter i moralment (etopeia), i quina relació mantenen amb un altre personatge.

3.Resumeix entre 6 i 8 línies cadascú els dos capítols de l'obra que més t'hagen agradat.

4.Per acabar, tria només una d'estes quatre activitats per a realitzar:

  1. Documenta't sobre les embarcacions de la Grècia antiga, dibuixa un vaixell a color com el d'Ulisses i assenyala, almenys, les parts següents: quilla, quadernes, arbre, estrop, rem, vela, escota, castell, proa, popa, platós, buc, ormeig, amarra, àncora.

  2. El deure d'hospitalitat és molt important en l'escala de valors que tenen els personatges de l'Odissea. Extrau dos exemples del text, copia'ls i comenta el sentit que els grecs donaven a l'hospitalitat.

  3. Quin és el mòbil que fa actuar cadascun dels 5 personatges que tu tries de l'obra. Et posem un exemple. Ulisses, en l'Odissea, actua amb prudència i de vegades amb enganys per aconseguir tornar a la seua pàtria, Ítaca, després d'acabar la guerra de Troia. Per això sobreviu, mentre que els seus homes, desconfiats, no. Els personatges són: Èol, Circe, Atena, Telèmac, Penèlope.

  4. Fes un còmic de 9 a 12 vinyetes, amb diàlegs i fragments narratius (dins les caixes quadrades) d'un capítol de l'obra.

- - - - -


- - - - -

Cap comentari: