dimecres, 9 de març del 2011

Opinions al 'Nou Diari del Jove Maniàtic'

Per fi, ja era hora de crear aquesta entrada perquè pugueu deixar les vostres opinions i rèpliques a la lectura del Diari del Jove Maniàtic. Fa dies que l'heu acabat i que l'hem comentat a classe, però ens falta la darrera activitat: opinar per escrit sobre aquesta lectura. Els debats orals a classe han sigut molt interessants, per bé que escassos: en general, valoreu positivament l'obra per la informació nova que us ha aportat i alguns moments divertits que conté però alhora la trobeu un tant ociosa perquè no hi ha massa acció. En aquest espai passeu a relatar les vostres opinions concretes i ben elaborades. Teniu algun model com aquests que enllacem, fets per alumnes d'un altre centre que també l'han llegit (opinions 1), (opinions 2). Es tracta que feu un sol escrit complet i una mica extens sobre alguna particularitat del contingut de la novel·la que més us ha agradat o ensenyat. Podeu reescriure algun passatge amb les vostres paraules. No copieu de ningú, sigueu originals. El termini de participació acaba el 20 de març a la nit. Ah, no oblideu anotar al final de l'opinió el vostre nom i cognom i el grup.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

M'ha paregut un llibre molt interesant i adecuat per als adolescents.







Iván Baeza 2ºESO E

Anònim ha dit...

El que més em va cridar l’atenció va ser el títol de l’obra, els dibuixos del protagonista a la coberta i els de les seues germanes a la contracoberta.

A la coberta hi és el títol, el dibuix d’un jove mirant-se les aixelles i el nom de l’autor del llibre i qui va fer les il·lustracions del llibre; i a la contracoberta hi ha un comentari en forma de text que va fer un tal Adrian Mole, davall d’aquest text hi ha dues il·lustracions de les germanes del protagonista, la gran amb molt de pit i la petita amb gens, com per marcar les diferències entre elles. També hi ha dos llapissos i a un li han tret punta i està l’escombreria baix. Aquest llibre és una edició de butxaca, barat i entretingut. Bona selecció!

Adrian Moul 2n M.

Miquel ha dit...

Crec que aquest llibre esta molt bé per a aquells adolescents que tenen alguns dubtes sobre problemes o conflictes que podem trobar, com companyers fumadors, les drogues, la pubertat y el acné entre altres.

Aquest llibre és més per a aadolescents masculins que femenins perquè el punt de vista dels autors es completament masculí. Comper exemple que es netege en comptades ocasions o que quan esta malalt de foncs escopeix al peu.

Anònim ha dit...

El llibre m´ha paregut molt interessant,encara que es un poc dificil de llegir i comprendre-lo,per que hi ha varies paraules que no s´entenen.
El llibre trata sobre le drogues,el tabac,
i sobretot lo millor que te el llibre es
que aprens coses que lis pasa als adolescents.
Jorge Castejón Gayoso 2E

Anònim ha dit...

Aquest llibre m´ha paregut molt entretingut i divertit sobretot per les coses que li pasen al protagonista encara que tot el que li pasa no es molt normal.
El llibre esta molt adecuat per aquells adolescents que tenen problemes:Amb el tabac,les drogues,les males compañies etc...
I pots aprendre coses noves que sobre escasos temes encara no saps.
Estela Martínez Monzó 2E.

Miquel ha dit...

Aquest llibre fet per psicolegs es unrelat un poc pesant per l'estil d'escriptura.Es pot aprendre molt del que diuen als prospectes i el que compten els personatges.

Una part molt interessant del llibre es quan a Pete li ofereixen probar el tabac. Els xics que li donen, senten que el necessiten perque tenen una vida molt díficil i aixo els abaixa l'ansietat. Encara que no es així es pot veure perque alguns joves comencen a fumar.
Miquel García Lleó 2E

PABLO JUÁREZ MARÍNEZ ha dit...

El llibre que hem llegit aquest trimestre m´ha paregut molt interesant perque parla de moltes coses que volem saber ,tot el que diu Peter ens passen sobretot als xics i un poquet a les xiques per part de la seua germana Susie.Peter va descobrint cose que no sabia sobre el seu cos va investigant els canvis que fa, com te que actuar... Fins que arriba al punt de bessar a la xiqueta que mes l´agradava desde fa molt de temps i averiguar una experencia nova per a ell.

Anònim ha dit...

M'ha paregut un llibre fantastic perque explica coses que passen a xiquets de la nostra edat i que no volen dir.Ademés l'historia em pareix molt divertida.





Alejandro lopez hernandez 2ºB

Anònim ha dit...

La meua opinió sobre el llibre és que es interesant per les coses que pots aprendre com que és l'hipocondria, la febre del fenc i altre malalties i l'informació que et dona el llibre sobre les conceqüencies que pot tidre pendre alcohol, fumar tabac,prendre drogues i l'informaciósobre les malalties de transmissió sexual.

A mi es un llibre que m'ha agradat encara que es fa un poc pesat per la lletra tan xicoteta. M'ha agradat perquè conta la vida d'un adolescent que pateix hipocondria d'una forma ficticia i divetida.
En aquest llibre també ixen coses d'enciclopedia o diccionari que fa que aprengues el significat de moltes coses que alomillor encara no saps, com per exemple la definició d'hipcondria.

Andrés Fortaleza 2ESO E

Anònim ha dit...

El llibre m'ha agradat perque es interessant diu coses que jo no sabia però com que quasi tot el llibre es pasa diguent dades que de vegades jo coneixia a mi m'ha paregut en ocasions un poc avorrit i pesat però ha estat entretingut i fàcil de llegir.
Una de les parts que mes m'ha agradat va ser quan es va caure amb la bici i els seus amics li van contar histories de quan ells es van caure o havien tingut un accident molt mes grau que el seu i no li vàren deixar disfrutar el seu minut de fama per contar el que li havia pasat.Altrament m'ha agradant quan es van de vacances i Pete es crema,també el final que es queda amb Cilla.


Silvia Perea Navarro 2nB

Anònim ha dit...

Aquest llibre m'ha agradat molt sobretot per les coses que li passen al protagonista i diu que ni havia pensat .És un xic molt espavilat,té tots els problemes d'un xic de 13,14i15 anys.Des del primer cigar fins a la primera núvia etc.es un llibre que et sorprèn perquè diu tots els problemes que tenim.

La part que mes m'ha agradat és la del primer cigar és una part important i la segona la de l'accident són les dos important ,la del cigar és una part molt important perquè cada vegada els adolescents fumen mes temprano.es un llibre que ho recomane a qui el vulga llegir


ALEJANDRO MARTINEZ FUENTES 2B

Anònim ha dit...

A mi m'agradat el llibre perque te molta informacio de l'ipocondria,del sexe y de les drogues.Pero no m'agradat perque es molt repetitiu , alguns dies es tornen monotons y Pete es passa mig llibre malalt.El que mes m'agradat va ser cuan en el diari de l'escola de Pete conten l'anecdota de que un es va esclafar els ous en un accident.


David Flor 2.ESO E

Anònim ha dit...

Aquest llibre a mi m'ha paregut molt interesant perque diu moltes coses interesants de l'adolecencia i molta informació util per a nosaltres. També hi es interesant perque hi mostra les diferencies tant psicologiques com fisiques dels xics i de les xiques, i com la gent els interpreta diferent. Per altra banda com que aquest xiquet es molt Hipocondriac a vegades es fa un poc pesat llegir-lo perque hi dona massa detalls. A banda d'aquest inconvenient, el llibre m'agradt molt.



Paula Higueras 2nº E

Anònim ha dit...

A mi aquest llibre m'ha agradat molt perquè explica la història d'un nen de la nostra edat i els seus problemes amb un humor còmic i divertit. He d'acceptar que el llibre té raó en molts aspectes de la vida quotidiana com per exemple el accident amb la bici del seu amic, com tots els seus amics tenen coses més importants per a fer quan es troba ingressat ell el passa molt mal en l'hospital, però tots tenen accidents pitjors al seu i no li van deixar disfrutar el mijor moment de despres d'un accident: comptar l'hi a totom l'ocurrit. També es graciós com explica el seu transcurs de la seva vida amorosa i els seus canvis físics que jo com a noia no els coneixia tant com després de llegir el llibre.

A mi el que no m'ha agradat és que en un diari no es fiquen trossos de rebistas, treballs, exàmens, ... No ho comprenc perquè en el teu diari no fiques coses com aquestes. Però, compren que s'ha de posar perquè sinó la gent no l'entendria.

Però al final m'ha agradat molt més del que m'imaguinaba que no era poc. L'hi recomane a tota la gent amics dels llibres que prefereix la realitat a la ficció o màgia com jo, però crec que a tot el món li pot agradar molt.

IRENE HERNANDEZ MASCARELL 2ºB

Anònim ha dit...

Aquest llibre m'ha agradat molt perque ens diu el que ens pot pasar quan sigam adolescents la primera novieta el primer cigaret i tot aixó.

Sergio Lopez 2B

Anònim ha dit...

A mi no m'ha agradat gens el diari d'un jove maniatic perque es un poc pesat, perque conta moltes coses que la majoria dels de la nostra edat ya ho saben. Si posaren coses noves y diferents no sols del que li passa a ell y no fora en forma de diari seria mes ameno.També m'ha cridat l'atenció que algunes coses no les sabia, com ho es el pes o la mida d'algunes "coses". M'ha agradat també a la vegada perque es graciós y divertit en algunes coses, com ho és per exemple: les anegdotes que conta cuasi al principi del llibre sobre coses que podria posar al diari.El que més em va agradar del llibre fou el final cuan es queda amb la xica que li agrada.

Raquel Fernández Ferrando 2ºE

Anònim ha dit...

A mi ma paregut un llibre molt interesant per a joves, sobretot del sexe masculi per que aprens molt sobre enfermetats que es poden agafar amb el sexe, parla sobre les drogues...

Javi Rubio Roca 2ºESO E

Anònim ha dit...

La meua opinio del llibre es general es bona te molta informacio que a les persones de la nostra edat es pot interesar com les drogues els estats d´anim.
Tambe ni ha que reconeixer que es un llibre un poc pesat i costa llegirlo pero en general ma agradat.

AARON HERRAIZ RAMON 2E

Anònim ha dit...

A mi me a paregu un llibre molt interesant , ja que dona molta información que a ens ajuden a formar-nos com lo de les droges, l’alcohol etc… encara que moltes coses ja les sabem , algunes si que te informen. Per a llegir es bastant aburrit perque es molt monotom ,pero hi ha algunes anecdotes molt bones. Es recomanable per als adolescents , per que dona un exemple bo, ja que ni beu, ni fuma ni res, es preocupa per la seua salut.

Cristian Pedrero Rodriguez 2E

Anònim ha dit...

ami el llibre del diari d' un jove maniatic no m'he ha agradat gens perque no te accio es passa tot el llibre contant loque li passava dia a dia y ami m'agraden els llibres amb mes accio que no es fan tan pesats pero aquest llebre tambre te algo bo y es que te unes parts de prospectes y estadistiques que t'enseñen un poc coses de la vida , pero que no m'ha agradat el llibre
rocio garrido graneññ

Anònim ha dit...

m´ha agradat molt el llibre perque es una historia que li pot pasar a cualsevol de la seva edat i també perque he conegut paraules i coses sobre alguns temes que no sabia
Salva Pérez 2 B

Anònim ha dit...

A mi no m'ha agradat en absolut perquè no es un llibre divertit ni entretingut és molt monótom i aixó és una cosa que no m'agrada gens.
Tampoc he aprés moltes coses noves ni me ha paregut un llibre per a adeprendre nous coneiximents perquè la majoria de coses que conta son un poc irreals i no crec que els adolescents de ara tinguen eixos problemes que el protagonista conta com si foren d'alló terribles.

MªAngeles Romeu Martínez 2ºE.

Anònim ha dit...

el llibre ma paregut un llibre molt interesant i molt explicatiu sobre els problemes dels adolescents.Es un llibre mes per a xics que per a xiqes ya que el protagonista es un xic encara que el llibre de la jove maniatica es mes relacionat amb les xiques. ALEX HUERTAS BLANCO 2E

Anònim ha dit...

Aquest llibre no m´ha agradat gens, no m´agrada perque conta el dia a dia del xiquet.
També puc dir que he aprés algunes coses de l´adolescència y de les drogues .
El que més m´ha agradat del llibre es quan es cau de la bicicleta el seu amic i quan prova per primera vegada el cigarret

No m´agradat el llibre en general.

MARIA SOLERA TEJADO 2E

Anònim ha dit...

El llibre es aburrit, el conta la seua vida en general; tot el que conta ya o saps en 11 anys.. i jo en tinc 15.