dimecres, 9 de novembre del 2011

L'Odissea: fòrum de discussió sobre el llibre

Obrim aquest espai com a fòrum de conversa sobre el llibre L'Odissea, d'Homer, per tal que l'alumnat de 2n B,C,E faça ací els comentaris de la seua lectura: quins passatges us han agradat més, quines ensenyances us han aportat les aventures d'Ulisses, quina valoració general feu del llibre. Participeu opinant amb un mínim de 100 paraules. Cliqueu davall d'aquest apunt del blog en 'Comentaris' i redacteu el vostre text. Al final, escriviu el vostre nom i cognom i el grup. Després seleccioneu 'Anònim' o bé indiiqueu el vostre compte de Google (Gmail) si és que en teniu un. Queda una setmana i mitja de temps per a opinar quantes vegades vulgueu. Fins i tot podem replicar les opinions dels companys si no estem massa d'acord amb el que pensen.

31 comentaris:

Joel Solanelles García ha dit...

Aquest llibre no m'ha agradat molt,perquè no es la clase de llibre que m'agrada.La veritat és que a l'haver-me'l llegit dos vegades en anteriors cursos,ja no m'entra tanta curiositat com al principi per saber el que passa.m'ha costat llegir-me'l perque al no tindre curiositat, he llegit per llegir,i la veritat és que no me n'he assabentat de molt.Jo sóc més del llibres de "misteri".El misteri emb fa venir curiositat,saber què passara,qui morirà,què farà... M'agraden més els llibres en castellà perquè en valencià hi ha moltíssimes paraules què no entenc.En general no m'ha agradat gaire. Gràcies a tots...

Raul ha dit...

El llibre no ha estat malament.També haguera pogut tindre més acció i tensió.
El capítol que més m'ha agradat ha sigut l'últim i penúltim perqué com he dit té acció en els moments en qué Ulisses es revenga de tots els maleits que s'aprofitaven dels seus béns,aixó está molt bé.
En aquest llibre el que he aprés ha sigut la história resumida d'Ulisses ja que tan sols coneixia la part del ciclop. També el poder que excecien els déus molava. A més he aprés alguns dels noms dels déus que en valenciá tampoc coneixia.
Aquesta és la meua opinió.

Pau Pont ha dit...

El llibre de l'Odissea no m'ha agradat perquè cada aventura no tenia res que veure amb les altres i també perquè no m'agrada llegir en general.El passatge que més m'ha cridat l'atenció és el regne dels morts,on Ulisses anà per a veure al cec endeví Tirèsies,però ha de convocar-los.No va tardar molt en encontrar-lo i li va preguntar sobre el rumb que deuria prendre.Aquest li va dir que les cosesmque li passen són pero culpa de Posidó,perquè Ulisses deixà cec al seu fill Polifem.L'endeví li va dir que havia d'anar a l'illa d'Hèlios i que no matara a cap animal.Quan se'n va anar Ulisses es va trobar amb Agamèmnon i va eixir de la terra d'Hades.Destaque aquest passatge perquè es l'únic que m'ha entretingut.

Ruth Segarra Gilarranz ha dit...

L'Odissea és un llibre d'aventures, a mi no m'agraden els llibres d'aventures en canvi, aquest és molt lleuger de llegir i és mitològic, dels déus grecs... Es fa interessant a mesura que passen les pàgines. Quan ho llig, m'imagine Ulisses lluitant front als obstacles que impedixen que torne a casa amb la seua familía.
Una de les diferents coses per les quals m'agrada el llibre és perquè ensenya que has de lluitar per les coses que vols i mai has de retirarte per molts obstacles que tingues; després, sempre tindràs recompensa.
També, m'haguera agradat llegir-me la versió original del llibre, perquè aquest em pareix poc descriptiu per a tantes històries.
En conclusió, tot patiment té la seua cura.

Laura =) ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Aques llibre no m'ha agradat perque crec que es molt fantàstic y sallunya molt de la realitat, cosa que no m'agrada, em referisc al tema dels deus i les deeses principalment. Una cosa que m'ha agradat es que Ulisses lluita per conseguir el que vol, encara que li posen molts obstaculs, tant Posidó, els seus propis companys y algú mes, i al final ho conseguix, crec que es un exeple a seguir.

Sergio Naranjo Mora 2n E

Anònim ha dit...

el llibre m'ha agradat molt per les aventures i la fantasia,però no m'ha agradat que tarden molt en arribar i el final se'm queda molt xicotet per tanta aventura.També m'ha agradat molt la part de ''Mentre la nau de proa blavosa avançava,Ulisses va estovar cera, i abans de tapar amb aquesta les orelles del seus companys perqué no pogueren sentir el cant de les sirenes.''Aquest passatge es molt enginyós per alló que fa amb la cera.Jo crec que ensenya que no cal rendir-se mai si vols aconseguir alló que vulgues.En conclusió,és uun llibre molt interessant perquè té moltes aventures i esta molt ben contat.

Sergio Ruiz Gamarra 2n E

Anònim ha dit...

El llibre m´ha agradat perquè és divertit, és d´aventures i
m´agraden les aventures.
El tros que més m´ha agradat és quan Ulisses va a escapar del ciclop i el ciclop li va dir a Posidó que si ell era el seu fill, que si Ulisses devia arribar a Ítaca que arribara, però tard i que quan arribara, una desgràcia l´esperaria.
El tros que no m´ha agradat és quan Circe la dessa va convertir als companys d´Ulisses en porcs. (No m´ha agradat perquè se´ls iva menjar).



Natalia Montoya Corrales 2ºC.

Anònim ha dit...

El llibre m´agradat perque es de aventures i a mi personalment, m´agraden el llibres de aventura,es molt divertit,perque Ulisses fa tot el posible per a regresar al seu hogar a la seua esposa i el seu fill aunque li posen molt obstaculs y fa molt de embolic que si torna i se maten el compañys i ell es salva asi en totes le illes que va no hi ha ninguna que no hi haya un deu que estigua furiós...Pero m´agradat aunque fa embolic.Adeu!!!

Laura Alpuente Monleón 2ºE

Noelia Martínez ha dit...

El llibre de l'Odissea m'ha agradar molt perquè ens ha explicat més o menys la història d'Ulisses en un conte d'aventures i això el fa més agradable. Encara que m'agraden més els llibres de suspens i d'amor.
El capítol que més m'ha agradat ha sigut L'illa de les sirenes perquè ja havia escoltat parlar d'elles peró no sabia amb seguretat com era exactament.
L'Odissea m'ha ajudat a aprendre millor els noms dels déus i a comprendre millor les aventures que va passar Ulisses en el seu retorn des de la fi de la guerra de Troia fins a la seua llar, Ítaca.

Marta Moncholí ha dit...

El llibre en general m´ha agradat perquè contava les històries de forma divertida i no em vaig avorrir llegint-lo però els capítols eren molt curts i perdíes el fil del llibre, però ha estat bé. A més ensenya que si vols aconseguir alguna cosa i insisteixes i fas tot e possible per a cosequir-ho, al final ho consequeixes, per molt de temps que tardes en fer-ho, com Ulisses, que volia anar a Ítaca i amb molt empeny i interes ho aconsegueix. El capítol que més m´ha agradat és el del final perquè jo ja tenia ganes que Ulisses tornara a Ítaca després de tot el que havia passat.

Anònim ha dit...

El llibre m'ha agradat molt perquè conta totes les aventures d'Ulisses , i com segueix endavant encara que te moltes dificultats per a tornar a la seua casa.
En general aquest llibre te un gran missatge perquè ens ensenya a sempre cotinuar lluitant per el que volem.
Lo que menys m'ha agradat ha sigut la part en la que Zeus fa que tots els companyers d'Ulisses moran , i el deixa tot sol.
De totes maneres, m'ha agradat moltisim i recomanaria el llibre.
Celia Lozano, 2E

Anònim ha dit...

el llibre m'ha agradat molt per que a mi m'agrada molt tot el que tracte sobre mitologia, pero sobre tot el que mes m'ha agradat va ser cuan escaparen del ciclop polifem, entre les ovelles despres de deixarle clavarle la branca a l'ull.

Pau sáez peña, 2E

Claudia Florentino ha dit...

M'ha agradat el llibre perquè té molta acció , ja que en cada passatge ocorre una història diferent.El principi o la introducció del llibre no m'ha agradat molt perquè és molt lent. Els passatges que més m'han agradat són els d'Ulisses i Telèmac ja que l'encontre molt bonic despres de vint anys sense veure's ; la matança del pretendents ja que la pobre Penélope els havia de supurtar i volien matar a Telémac. El que m'ha ensenuat aquest llibre es que podem lluitar per allò que volem, no hem de pensar en el fracàs i que si lluites al fí acosegueixes el que vols.

Claudia Florentino Vivó 2ºC

marta rodrigo 2ºC ha dit...

L'Odissea és un llibre molt complet perquè et conta les aventures d'Ulisses i m'ha agradat molt perquè a mi m'agada llegir i hi vist els dibuixos i el vaig agafar amb ganes. El capítol que mes m'ha agradat ha sigut el capítol deu que és el de la decisió del déus. Com vaig dir en l'oralm'ha agradat perquè Atena es recorda d'Ulisses i que ella va prometre protegir-lo i com que Possidó no estava varen votar i van ajudar a Ulisses. És un llibre que m'ha agradat i el recomanaria perquè és educatiu i també és d'aventures i de calamitats, les calamitats que sofreix Ulisses en el retorn cap a Itaca.

adriana florentino 2ºC ha dit...

Aquest llibre m'ha agradat molt, perquè,va d'aventures,d'amor...etc.Es un llibre molt complet.A mi no m'agrada molt llegir peró aquest llibre m'ha enganxat.El capítol que més m'ha agradat és el de les sirenes.Aquest capítol parla que Ulisses el protagonista , amb el seu vaixell, va anar a l'illa de les sirenes,Ulisses li va donar cera als seus companys i ell es va lligar al tronc de la vela.El segon que més m'ha agradat ha sigut la decisió dels déus perquè sempre conten en les pel·licules i en els llibres que els deús no eren bons peró en aquest llibre Atenea va ajudar a Ulisses convencent a Zeus ,el pare del déus,que l'ajudara i així van fer.Jo crec que aquest llibre ha sigut molt entretingut.

Laura Garcia Chirivella ha dit...

La part que més m`ha agradat va ser quan Ulisses y Telèmac és van reunir de nou. La que no m`ha agrada es com comença per què no en saps com va succeir tot y comença més o menys per la meitat. També hi havia prou noms Grecs , i no em recorde de tots. A mi generalment em va agradar per què , a la vegada que aprens mitologia grega , va ser un llibre d'aventures i successos. Una escena que emm va impactar és l'escena en què hi havia una serp amb tres caps i Ulisses havia de lluitar amb ella perqué em recorda a Èrcules.

Criis!! ha dit...

A mí no m'ha agradat molt el llibre perquè el llibre és d'aventures i jo sóc més de llegir diaris, no diaris informatius, sinò diaris que conten històries gracioses. Però sí que hi ha moments graciosos com que Penelope teixia un sudari de dia i el desfeia de nit per no poder-se casar amb els pretendents i també el moment que Ulisses entra a palau i solament el gos d'ell se n'adona, i, de l'alegria, cau fulminat. En conclusió, no m`ha agrdat perquè fa molt d'embolic, si el llibre fora de misteri o d'altra cosa m'agradaria més que d'aventures.

Carlos florentino vivó ha dit...

M'ha agradat bastant aquest llibre per les seues aventures.
El capítol que més m'ha agradat a sigut el de les sirenes. Principalment m'ha agradat cuan Ulisses vol escoltar el cant de les sirenes, hem pareix molt valent. Aquest llibre el recomane a la gent que li agrada la lectura.En conclusió m'ha agradat la mitologia griega.

carlos florentino vivó ha dit...

Aquest llibre esta molt bé

Anònim ha dit...

El llibre en general està molt bé, perquè té aventures, problemes, història, ...
Té coses molt distintes a altres. Però, hi ha hagut una part del llibre que no m´ha agradat que és en la que cada volta que arribaven a una illa en què hi haguera un deu o ningú sempre havia de ser deesses. El final m´ha agradat la confiança que tenía la seua dona Penélope que Ulisses estava viu i no estava mort.
Héctor Borredà Agustí 2nE

Jonathan Martín Alberich 2nC ha dit...

L'odissea m'ha agradat molt perquè conté moltes aventures fantàstiques i molta acció. El que més m'ha agradat ha estat el capítol en què desembarquen al país dels ciclops i els atrapen perquè el fill de Posidó, el déu del mar, se'ls menge. Llavors Ulisses amb ajuda dels seus companys, en una badada del ciclop Polifem, mentre dormia, li van clavar una estaca a l'ull, i aconseguiren escapar però Polifem els va dir que per deixar-lo cec, Posidó, els arruïnarà el camí de tornada a Ítaca. Un altre capítol que m'ha agradat és el de la matança dels pretendents, era molt emocionant.

Anònim ha dit...

El llibre m'ha agradat molt,al principi m'ha paregut un poc aborrit perque la introducció es molt lenta però després m'ha anat agradant i no he pogut parar de legir-ho fins a acabar-ho perquè es un llibre molt entretingut i de molta acció.El capitol que mes m'ha agradat ha sigut en el qual Ulisses amb el seu vaixell va fins a l'illa del les sirenes.Ulisses li dona cera als seus companyns per a que no escolten el traumatizaor i l'encantador cant de les sirenes,mentres que ell es valent i decidix escoltarles.Finalment aconseguixen escapar del l'illa de les sirennes i Ulisses queda lliberat

ALEJANDRO OCAÑA JIMENEZ 2C

Anònim ha dit...

M'ha agradat perquè la mitologia grega m'interessa i aquest llibre serveix per a saber més sobre este tema. Alguns capítols són curts i amb molt poca informació. Per a mi el millor ha sigut el dels monstres d'Escil·la i Caribolis perquè en aquest capítol Ulisses i els seus navegants duen a terme la major lluita del llibre.També m'ha agradat el moment en què el protagonista va veure l'ànima de sa mare. El llibre ,en general, és molt bo però hi ha alguna cosa que no està ben feta , ja que a l'haver-hi tindre-ho fer per a xics joves han hagut d'eliminar moltes dades.
Laura Mercado Galvañ 2ºC.

Anònim ha dit...

El llibre conta la historia d’Ulisses per a regresar a sa casa. Personalmente m’ha agradat molt perquè cada capítol conta una hstòria, però els capítols que més m’han agradat han sigut el que parla dels jocs olímpics i quan torna a la seua casa. Per altra banda hi ha capítols que són una mica tristos, perquè Ulisses sempre se salva, però els seus amics moltes vegades moren.
Així quan Ulisses torna a la seua casa, jo em vaig ficar contenta, però després quan d’il•lusió es va morir el gos em fica trista de nou. De totes formes crec que és un llibre entretingut, que es comprén facilment i amb moltes aventures. Per tot això, per a concloure diría que a tots els xics i xiques que els agrade llegar llibres d’aventures, aquest llibre el recomanaria per davant d’altres, ja que és una gran historia mitológica.

MILA FAULÍ MARTÍNEZ 2ªE

Anònim ha dit...

Torne a mandar-lo perqué he vist que el word que tinc en castellà m'ha ficat paraules mal escrites.

MILA FAULÍ MARTÍNEZ

Anònim ha dit...

El llibre conta la història d’Ulisses per a regressar a sa casa. Personalment m’ha agradat molt perquè cada capítol conta una història, però els capítols que més m’han agradat han sigut el que parla dels jocs olímpics i quan torna a la seua casa. Per altra banda hi ha capítols que són una mica tristos, perquè Ulisses sempre se salva, però els seus amics moltes vegades moren.
Així quan Ulisses torna a la seua casa, jo em vaig ficar contenta, però després quan d’il•lusió es va morir el gos em fica trista de nou. De totes formes crec que és un llibre entretingut, que es comprén facilment i amb moltes aventures. Per tot això, per a concloure diría que a tots els xics i xiques que els agrade llegar llibres d’aventures, aquest llibre el recomanaria per davant d’altres, ja que és una gran historia mitológica.

MILA FAULÍ MARTÍNEZ 2ªE

Anònim ha dit...

M'ha agradat aquest llibre. Al principi pensava que no m' anava a agradar gens, perquè sempre passava el mateix, però quan vaig acabar de llegirme-lo vaig canviar d'opinió. L'escena que més m'ha agradat a sigut quan Ulisses va tornar a la seua casa amb la seua dona i el seu fill Telèmac,després de tants anys. En conclusió, aquest llibre m' ha agradat i el recomanaría a molta gent que volguera llegir-se un llibre d'aventures.
LAURA GANDÍA 2ºE

Anònim ha dit...

M'ha agradat el llibre perqu té`moltes aventures amb mostres i deús.Les pars que no m'han agradat han sigut que la historia fa moltes voltes i es molt embolicada i jo en algunes vgades m'he emboliccat. que si estaven en l'illa d'Hades o en 'illa d'un altre deu...
El final del llibre ha sigut molt romàntic per la ddona i Ulisses perquè estara 20 any més o menys esperant al seu home i Ulisses buscantla.
Conclusió, el llibre és binic i té molta acció però els tripulants eren els que retardaren la visita de penelope i el seu fill.

Anònim ha dit...

soc pablo gonzalez 2 e

Anònim ha dit...

M´ha agradat vastant el llibre pero que trata sobre le famoses aventures d´Ulises que vol tornar a Itaca pero te molts problemes al tornar asa casa ademes esta bastan interesant per totes les aventures que li ocoren per que apareixen tot tipus de personatges fantasticsy no tant fantastics: ,humans,animals,deus,monstres, detot ademes la historia esta molt completa perque te amor ,fantasia , deus y transformacions en animals
Tomas Martinez Garrido 2ºE